PROJEKTY WORK & LIFE BALANCE

Z myślą o tych firmach, które chcą iść z duchem czasu i propagować ideę Work&Life Balance, poszerzyliśmy zakres naszej działalności o projekty, których nadrzędnym celem jest dbanie o zdrowie pracowników. Jesteśmy głęboko przekonani, że realizacja tego typu działań przynosi szereg korzyści, do których należy zaliczyć między innymi: ogólną poprawę stanu zdrowia fizycznego i psychicznego pracowników, zminimalizowanie ryzyka wystąpienia wśród pracowników różnego typu dolegliwości i chorób, zmotywowanie pracowników do wykonywania okresowych badań diagnostycznych, wzrost motywacji i zaangażowania, a także satysfakcji pracowników z wykonywanej pracy.

WORK & LIFE BALANCE DAY

To całodniowy event, którego celem jest propagowanie idei Work-Life Balance wśród wszystkich pracowników. W jego programie mogą się znaleźć m. in.: badania diagnostyczne w specjalnie przygotowanej strefie medycznej, konsultacje indywidualne (z dietetykiem, fizjoterapeutą, trenerem personalnym), warsztaty szkoleniowe, spotkania ze specjalnie zaproszonymi gośćmi (sportowcy, psychologowie), masaże work-site czy też zajęcia BOOT-CAMP.

Dodatkowo, z entuzjazmem angażujemy się w akcje promocyjne realizowanych przez nas działań projektując ulotki, plakaty, zaproszenia. Na życzenie naszych Klientów przygotowujemy również „Zdrowy poczęstunek”, szykujemy upominki w postaci tzw. „Paczuszek zdrowia” czy też zapewniamy dokumentację video/fotograficzną w ramach realizowanych programów.

Warsztaty pt. „ZADBAJ O KRĘGOSŁUP”

CELE WARSZTATÓW:

  • Przekazanie uczestnikom usystematyzowanej wiedzy umożliwiającej zrozumienie szeroko pojmowanej problematyki schorzeń kręgosłupa
  • Nauka ćwiczeń pozwalających pracownikom dbać o kręgosłup zarówno na stanowisku pracy, jak i w domu
  • Zminimalizowanie ryzyka występowania chorób kręgosłupa i bólów pleców
  • Poprawa stanu zdrowia fizycznego pracowników

Warsztaty pt. „SERCE JAK DZWON”

CELE WARSZTATÓW:

  • Propagowanie zdrowego stylu życia oraz profilaktyki związanej z chorobami układu krążenia
  • Omówienie tematu nadmiernej masy ciała oraz związanych z tym zagrożeń w kontekście częstszego występowania chorób układu krążenia
  • Przekazanie uczestnikom warsztatów praktycznej wiedzy dotyczącej komponowania posiłków i jadłospisów, wyboru odpowiednich produktów spożywczych, a także przekazanie wskazówek pomagających we wprowadzeniu regularnych posiłków podczas intensywnej pracy zawodowej
  • Omówienie roli aktywności fizycznej w kontekście wzmacniania układu krążenia, a także wskazanie praktycznych sposobów pozwalających na łagodzenie stresów

CELE WARSZTATÓW:

  • Uświadomienie uczestnikom, że dieta ma ogromny wpływ na naszą kondycję fizyczną i psychiczną, co z kolei istotnie wpływa na jakość naszego życia, zarówno w sferze zawodowej, jak i prywatnej
  • Nauczenie pracowników dokonywania trafnych wyborów z oferty pobliskich punktów gastronomicznych, tak aby były po pierwsze korzystne dla ich zdrowia, ale zarazem smaczne i ekonomiczne
  • Zachęcenie uczestników do samodzielnego przygotowywania posiłków, poprzez uświadomienie im, że niewielkim nakładem czasu i pracy można przygotować smaczny, pożywny i zdrowy lunch
  • Przekazanie uczestnikom warsztatów praktycznej wiedzy dotyczącej komponowania zdrowych posiłków i jadłospisów, wyboru odpowiednich produktów spożywczych oraz unikania pułapek marketingowych producentów żywności

Warsztaty pt. „OCZY W DOBREJ FORMIE”

CELE WARSZTATÓW:

  • Propagowanie zdrowego stylu życia oraz profilaktyki związanej z chorobami narządu wzroku
  • Przekazanie praktycznej wiedzy dotyczącej higieny oczu zarówno w pracy, jak i w życiu codziennym
  • Zwiększenie komfortu pracy z komputerem oraz w pomieszczeniach ze sztucznym oświetleniem o suchym powietrzu
  • Uświadomienie uczestnikom, że dieta ma duży wpływ na jakość naszego widzenia wraz ze wskazaniem produktów, które mają podstawowe znaczenie dla prawidłowego funkcjonowania narządu wzroku
  • Skontrolowanie kondycji wzroku oraz wykrycie nieprawidłowości, które uczestnicy powinni skonsultować z lekarzem okulistą
  • Nauka ćwiczeń pozwalających na utrzymaniu narządu wzroku w dobrej kondycji